Velkommen til Hjeltefjorden Gjestehavn & Båtlag.

 

 Hjeltefjorden Båtlag er en frivillig forening som ble stiftet våren 2019. Båtlaget vil etter avtale med Øygarden Kommune drifte og ha tilsyn med kommende molo og havneanlegg ved Ternholmen på Rong. Havneanlegget blir en del av Hjeltefjorden Fjordpark, og anleggsarbeidet er allerede godt igang.

 Hjeltefjorden Fjordpark blir et fantastisk anlegg som er planlagt å inneholde blant annet parkanlegg, scene, turløyper/gangstier, bobilparkering, molo mellom land og Ternholmen (steinfylling) samt en 150 meter lang flytemolo med 3 stk. tilhørende pirer. Det beregnes å bli oppunder 60 båtplasser for utleie på to av pirene, da fordelt over 230 meter bryggeplass. Den siste piren blir forbeholdt gjester slik at man vil kunne tilby 100 meter med bryggeplass for overnatting. I tillegg blir den 150 meter lange flytemoloen fendret med dekk på utsiden slik at det blir muligheter for større båter å legge til når været tillater det. Det blir med andre ord et fantastisk flott anlegg, som også vil kunne tilby båtfolket tilgang og kort vei til Rong Senter med butikker og handelstand, samt bunkring av drivstoff ved molo.

Båtlaget består nå av interim styre for oppstart, hvor medlemmene har tilhørighet til  Rongøy. Da vi fremdeles er i en oppstartfase så er det naturlig nok mange løse tråder som må samles, og derfor mange spørsmål vi ikke vil kunne svare på enda, men vi vil etter beste evne forsøke å holde interesserte oppdatert på fremdrift både på selve anleggsarbeidet samt også utviklingen til Båtlaget gjennom nettsidene og Facebook siden vår. Det vil bli holdt et informasjonsmøte for alle som er interessert i båtplass når alle nødvendige detaljer er på plass. Er du interessert i båtplass i den nye havnen anbefaler vi at du følger oss på Facebook, så vil du til en hver tid være oppdatert på endringer.