Gjestehavnen er foreløpig åpen, les artikkel "Gjestehavna, Båtlaget og Korona" for informasjon. Du finner strøm og vann i gjestehavnen. Vi vil oppfordre gjester til å respektere de anbefalinger for reduksjon av smittespredning som myndighetene publiserer.

Velkommen til Hjeltefjorden Båtlag & Gjestehavn.

 

Hjeltefjorden Båtlag & Gjestehavn finner du idyllisk plassert langs Hjeltefjorden, like nedenfor Rong Senter og Hjeltefjorden Fjordpark. Gjestehavna og Fjordparken er et kommunalt prosjekt som er kommet som en nydelig flott gave til lokalbefolkning og sjøfarende. Småbåthavna med gjestehavn står ferdig i februar 2020, mens Fjordparken litt senere på våren. Gjestehavna er en del av småbåthavna som etter avtale med Øygarden Kommune drives av Hjeltefjorden Båtlag.

Hjeltefjorden Fjordpark er blitt et fantastisk anlegg som inneholder blant annet parkanlegg, scene, turløyper/gangstier, bobilparkeringer, molo mellom land og Ternholmen (steinfylling) samt en 150 meter lang flytemolo med 3 stk. tilhørende pirer. Hjeltefjorden Båtlag har 57 båtplasser for utleie på to av pirene, da fordelt over 230 meter bryggeplass. Den 3. piren er forbeholdt gjester hvor man kan tilby 100 meter med bryggeplass for overnatting. I tillegg er den 150 meter lange flytemoloen fendret med dekk på utsiden slik at det er muligheter for større båter å legge til når været tillater det. Hele anlegget er tilpasset slik at man lett kan bevege seg med rullestol og barnevogn. Båthavna er levert av Marina Solution og har gjennomført høy kvalitet. Alle ledd i hele anlegget er dempet med gummiforinger som gjør anlegget så og si lydløst. Gjestebrygge har 8 strømsøyler, alle med belysning, 4 stk. uttak for strøm samt også vannuttak. Sikkerheten er godt ivaretatt med strategisk plasserte SOS poster med gul varselbelysning hvor man finner brannslokningsapparat og livbøye, ellers i anlegget er det også montert et stort antall rednings-leidere om uhellet skulle være ute. Det er med andre ord blitt et fantastisk flott og trygt anlegg for faste plasser så vel som gjester, som også vil kunne tilby båtfolket tilgang og kort vei til Rong Senter med butikker og handelstand, samt bunkring av drivstoff ved molo.

Koordinater: N60.513788 Ø4.916642 / 60°30.793'N • 4°55.032'E

 


 

Gjestehavna Båtlaget og Korona

Gjestehavna Båtlaget og Korona

Gjestehavnen er åpen (foreløpig). Det kommer stadig meldinger i media og på nett om flere gjestehavner langs kysten som stenges av kommuner, og vi har naturlig nok hatt en pågang om Hjeltefjorden Gjestehavn kommer til å være åpen i påsken eller ei. Foreløpig har ikke Øygarden Kommune gitt føringer som sier at vi skal stenge, men vi vet at spørsmålet om gjestehavner og bobilparkeringer skal kunne holdes åpent diskuteres i kommunen. Du vil i artikkelen finne båtlagets egne tiltak for å hindre smittespredning og annen viktig informasjon for besøkende...

Les mer
Presentasjons møtet -  Hjeltefjorden Båtlag

Presentasjons møtet - Hjeltefjorden Båtlag

Om det var mye informasjon å fordøye på informasjonsmøtet, eller du ikke kunne stille så finner du et sammendrag i denne artikkelen. Dette er en sammensetning av stikkord og tekster fra forberedelsene til møtet og med bilder fra presentasjonen, samt også mer utfyllende informasjon på enkelte punkter. Dersom du vurderer å registrere deg for tildeling av båtplass anbefaler vi at du leser denne artikkelen.

Les mer
En havn blir til #2

En havn blir til #2

Det jobbes for fullt i Hjeltefjorden Sjøfront. Anleggsarbeidet er i parkområdet startet opp etter vinteren, hvor det skal komme blant annet scene, parkanlegg og bane for hesteskokasting. Anleggsarbeid med selve havnen er også godt i gang, hvor bygging av vei/tilkomst sør for bobilparkering nå har kommet over til Tednholmen . Her skal det støpes kai for tilkomst til flytemolo, og plasseres bunkringsanlegg.

Les mer
En havn blir til #1

En havn blir til #1

I dette vakre området like nedenfor Kommunehuset i Øygarden er det nå planlagt en flytemolo på 150 meter. Det blir en marina med flere gjesteplasser, mange faste plasser, samt drivstoff pumper for båttrafikken. Vi gleder oss til fortsettelsen.

Les mer
Flytemolo fra Marina Solutions

Flytemolo fra Marina Solutions

En introduksjon til Marina Solutions flytemolo. Her ser vi montering av 250 meter molo i Harstad havn med utriggere som er tilpasset fiskeflåten og andre mellomstore båter, samt også et eksempel på hvordan molo kan innredes med boder...

Les mer