Gjestehavna Båtlaget og Korona

Gjestehavna Båtlaget og Korona

Publisert av Asbjørn Nesse den 18.04.20. Oppdatert 03.01.21.

Gjestehavnen er åpen (foreløpig).

 

Det kommer stadig meldinger i media og på nett om flere gjestehavner langs kysten som stenges av kommuner, og vi ser nå en pågang med spørsmål om Hjeltefjorden Gjestehavn kommer til å være åpen i påsken eller ei. Svaret er dessverre noe usikkert. Foreløpig har ikke Øygarden Kommune gitt føringer som sier at vi skal stenge, men vi vet at spørsmålet om gjestehavner og bobilparkeringer skal stenges diskuteres i kommunen. Det er vanskelig å se hvilke valg kommunen kommer til å ta fremover, og hvilke føringer dette vil legge på driften av gjestehavnene i Øygarden kommune. Vi ønsker derfor å gjøre oppmerksom på at det er muligheter for at vi må stenge gjestehavna på relativt kort varsel.

Inntil videre føringer kommer fra kommunen så vil gjestehavnen være åpen for gjester. Vi vil kunne tilby strøm, men vi har dessverre ikke fått tilkoblet vann i havna enda. Vi håper dette er på plass så snart som mulig. 

Skulle det komme endringer vil artikkelen bli oppdatert og delt på vår Facebook-side, slik at vi får formidlet endringer til gjester fortløpende.

 

Tiltak for å unngå smittespredning:

 

I gjestehavna som alle andre steder gjelder føringer som utstedes av myndighetene.

Hjeltefjorden Båtlag & Gjestehavn vil i tillegg til myndighetenes føringer for å unngå smittespredning, ikke tillate at båter ligger utenpå hverandre. Dette vil sette naturlige begrensninger på hvor mange båter som til en hver tid ligger i havnen og da også antall personer som beveger seg i området. Vi vil forsøke å ha personell som ser til havnen hyppigere i påsken, men ber om at alle gjester også hjelper oss å få dette til. Da ved selv å respektere dette men samtidig også ved å informere andre gjester som kanskje ikke har fått med seg disse tiltakene.

 

Vi håper alle får en flott og smittefri påske, og håper at vi kan holde åpent for gjester fremover også.